Coneixes algun d'aquests autors?
Cerca l'obra per nom, editorial o lloc a la qual pertany:
L'església de Sant Martí de Romanyà de la Selva data dels segles X-XI. Té planta de creu grega, l'absis trapezoïdal, voltes de canó reforçades per arcs de ferradura i la porta d'accés situada a migdia. Arran de la mort de Mercè Rodoreda, s'hi va celebrar el funeral i, per aquest motiu, és indicat de llegir-hi dues anotacions de dietari de Joaquim Molas (Barcelona, 1930-2015) que tracten de quan es van conèixer i dels darrers dies abans de morir quan deia que havia acabat la redacció de La mort i la primavera, però que li quedava escriure-la.
Madrid,11/14 d'abríl
Si no vaig errat, el primer cop que va presentar una novel·la en públic va ser als locals del Cinc d'Oros. Devia ser el 68. O el 69. I va acceptar d'anar-hi amb la condició que no la deixés mai sola. Ho vaig fer. I, així, vaig assistir a les entrevistes periodístiques. O a les dures paraules que, en un racó, va intercanviar amb en Terenci [Moix], aleshores, en plena, primera bullida. Vaig intentar moltes vegades de dur-la a la Universitat. I sempre vaig fracassar. Només un cop va accedir a rebre un grup reduït d'estudiants. I va ser en el seu clos, a Romanyà. Altrament, a Romanyà, barrava portes i finestres quan algun espontani trucava per conèixer-la. Saludar-la. O demanar-li una dedicatòria. A vegades, passava tot un dia enclaustrada, mentre l'espontani donava voltes pel poble i espiava amb insistència la casa.
Calella de Palafrugell, 1 d'abril
Tarda buida, desolada, com totes les de Divendres Sant. La Mercè colgada al llit, manté la vivor dels ulls, però la seva rialla clara s'ha convertit en un deix resignat, trist. La Carme li ha preguntat: «Com tens la novel·la?» I la Mercè li ha contestat: «Ja l'he acabada. Ara, l'haig d'escriure». Hem parlat poc i, encara, entre molts silencis. De fet, frases soltes. «No he estat mai malalta, no me'n sé avenir».
Altres indrets de Santa Cristina d'Aro: