Sa Figuera Verda

Autor: Ponç Pons i Giménez
Obra: Sa Figuera verda (text inèdit)

Sa Figuera Verda

 

De les llargues caminades que d'al·lot feia amb mon pare pel camp, record l'esperit d'uns homes, la majoria anarquistes, que tenien un hort amb arbres fruiters, una caseta i un ca.

Em va semblar que allò era un ideal de vida i amb els anys, a base de treball i esforç, l'he pogut realitzar.

Sa Figuera Verda és un territori verge, salvatge, ple de racons màgics i poètics, situat prop d'Alaior, just on comença el barranc de Cala'n Porter.

Té bona terra per sembrar i espessos boscarrons d'ullastres.

Els animals ja saben que allà no es mata ningú i és un refugi de perdius, estornells, tórtores, tords i tota classe d'ocells.

Hi tenc una petita cabana de llenya i una ràdio de piles on escolt música clàssica. Hi solec anar en bicicleta i m'hi pas llargues hores de lectures, passejos i reflexions que necessit plasmar en notes, gravar en versos, esbossar en apunts.

El meu somni és convertir cada paraula en art.

No hi ha electricitat i, quan es fa fosc, escric a la llum d'espelmes, envoltat del ca i els moixos. De nit, solem sortir junts defora a contemplar el cel. Visc obert al misteri i la transcendència, cerc sentit i veritat.

Camus deia que Per entendre el món, de vegades cal apartar-se'n, i la meva filosofia de vida està molt lligada a la naturalesa.

Dos dels meus referents fonamentals són Spinoza i Thoreau.

Sa Figuera Verda és el meu Walden.

La resta és Literatura.