Coneixes algun d'aquests autors?
Cerca l'obra per nom, editorial o lloc a la qual pertany:
Els monjos de Sant Pere de Camprodon van fer construir una capella dedicada a Sant Maria, amb l'objectiu d'utilitzar-la servir de temple parroquial sota la dependència del monestir. Aquesta capella, començada potser el 1013, fou restaurada el 1096 i ha estat engrandida i modificada posteriorment en diverses ocasions. La parròquia es va fer independent del monestir el 1759. Guarda l'Arqueta de Sant Patllari i altres peces d'orfebreria, procedents de Sant Pere.
Hi podem llegir un fragment de Julita, de Martí Genís i Aguilar que denota els lligams que la protagonista tenia indirectament amb les pregàries religioses que veïnes i amigues feien per al seu guariment.
Quasi en tota la vida el primer bon dia de cada matí era preguntar-se mútuament: «Sabeu què fa la Julita?» Perquè era l'estimada de totes les mares i totes les dones de Camprodon. Ningú no va escassejar els seus oferiments i serveis a la senyora Clara. Moltes nits la feien anar per força una estona sobre el llit. I cada nit una o dues veïnes, vulgues o no vulgues, s'hi quedaven a vetllar. I cada dia hi tenia dues noies amigues, les quals es canviaven per torn. A més a més, cada vespre s'aplegaven moltes d'elles a l'església de Santa Maria, i, agenollades als peus de la Mare de Déu, li oferien una devota i fervorosa novena, que assenyalava el vell pare Endald, el darrer dels monjos de l'antic monestir de Sant Pere de Camprodon, que duia a la Julita un afecte especial i que era servida, la tal novena, per en Gilet, l'escolà, que si res feia amb devoció de totes les funcions amb què exercia el seu subministeri, era aquella que es feia per la Julita. Ja ho crec! Si per caçar-li una papallona més bonica que les altres s'havia rebatut més de quatre vegades daltabaix de les desllodrigades runes del monestir, que cau al costat de la rectoria!
Altres indrets de Camprodon: