Aquí el narrador creu d'interès...

Autor: Miquel Àngel Riera Nadal
Obra: Andreu Milà , 1981

Aquí el narrador creu d'interès que l'ocupadíssim lector doni una ullada a alguns retalls de premsa, que per a ell tradueix:

 

"Un crim ferest es va cometre ahir a la nostra ciutat. Hora aproximada, dues i mitja de la tarda. Escenari, l'únic pis de la casa número tretze de l'antiga i recollida plaça dels Corders, a un dels barris tradicionalment mes tranquils d'aquesta capital.

El delicte, la qualificació legal del qual fixarà al seu moment la nostra competent autoritat judicial, però que, amb caràcter provisori, ens atrevim a situar dins l'específic camp del robatori amb homicidi, ha tingut la seva víctima en la persona d'una venerable senyora de seixanta-sis anys, estimada i ben considerada dels veïnats i coneguts, propietària de la vivenda que amb la seva filla habitava i de l'estanc obert als baixos del mateix immoble.

Donya J. V. M. — tal és el nom de la dissortada i virtuosa senyora — fou trobada sense vida, ferida al pit per arma de foc, a la saleta-menjador del seu domicili. Segons sembla, foren autors de la macabra troballa uns veïns que valentment s'introduïren dins el pis — malgrat la lògica inquietud que això els produïa— després de l'estona de desconcert i titubeig sembrada en el seu ànim pel ferest sobresalt de dos tirs que sonaren, rompent la quietud de la plaça a una hora en què, confinada la gent dins les pròpies cases per raó de la canícula i de la somnolència característica de l'estona, es mostrava especialment tranquil·la".

• • •

"...per la comissió del doble crim. Perquè si execrable és la consumació de l'assassinat de la mare, no ho és menys el segrestament del qual, segons convicció que es va fent lloc dins la investigació, fou objecte la filla. Ella, efectivament, ha desaparegut sense deixar cap senyal des d'ahir a migdia. Una hora i mitja abans que se sentissin els tirs, fou vista per darrera vegada, precisament a l'instant d'introduir-se dins l'entradeta de l'escala del seu pis. De llavores ençà ha deixat d'ésser vista, havent resultat inútils tots els esforços..."