Organitzada per l'Associació del Personal de la Caixa Pensions...

Autor: Artur Bladé i Desumvila
Obra: Viure a Tarragona (Fulls d’un Dietari 1966-1967) , 1984

Dilluns, 10 de març

Organitzada per l'Associació del Personal de la Caixa Pensions ha tingut lloc –de l'1 al 8 del corrent- una anomenada "Setmana Cultural Tarragonina», consistent en una exposició de «Plàstica Ca­talana Contemporània», una conferència de Vidal Alcover a la Llibreria de la Rambla, una actuació de «Putxinel·lis Claca», una taula rodona, sobre el transvasament de l'Ebre, a la biblioteca de la Caixa de Pensions, un concert del quartet «Ars Nova» i, en fi, una representació de «Varietat de varietats» (obra de Maria-Aurèlia Capmany i Vidal Alcover) per la companyia «Ca-Barret» a l'auditori de Radio Tarragona.

Hem assistit, la dona i jo, a tots els actes. I que se'm perdoni la immodèstia d'anotar que a mi em va venir bé, en tant que fill de les terres de l'Ebre, de participar en el col·loqui sobre el transvasament durant el qual em vaig permetre la ironia de dir que si l'aigua arriba a Barcelona potser s'hauria d'impedir que se n'aprofitessin els regidors que no fa gaires dies van votar en contra del projecte de subvencionar l'ensenyament de la nostra llengua perquè van demostrar que de catalans no en tenien res i que per tant...

I ja no vaig poder continuar. Un esclat d'aplaudiments dels auditors (dempeus, alguns, fins i tot) va tallar-me la paraula. I tothom va poder acabar al seu gust la frase interrompuda (amb gran satisfacció de la meva parí, tot s'ha de dir).